slanke … sjaske … slaske

– det fald mig åbenbart temmelig svært at huske navnet på Lo Østergaards boller.

De hedder Slaskeboller og de skulle prøves til weekenden.

Det er godt nok nemt at røre sådan en dej sammen og om morgens sætte nogle klatter på et bageplade. Jeg har prøvet det før, men de andre opskrifter jeg har prøvet har jeg ikke haft den store succes med. Enten er de blevet for bastante eller også har de været smagsløse.

Min niece havde bagt disse til en fødselsdagsbrunch for nylig og de var virkelig gode.

Fredag aften rørte jeg en halv portion sammen.

Jeg skiftede hvedemelet ud med manitobamel, brugte over halvdelen af den anbefalede mængde gær, og jeg havde også en pose med kerner, frø og nødder i skuffen, som jeg tilføjede lidt af.

Lørdag morgen bagte jeg 4 boller af halvdelen af dejen og her søndag morgen 3 af resten.

Jeg kunne godt have fået 9-10 boller ud af det for lørdagens boller var lidt store i det.

Resultatet var fine luftige boller med en rigtig god smag.

Det er bestemt ikke sidste gang, at jeg bruger 10 minutter fredag aften på at foreberede weekendens morgenmad.

One Comment

  • Catarina

    Der er ikke noget bedre end når man finder en opskrift som bare fungere. Jeg har også den sammen som jeg bruger igen og igen – rører rører i køleksabet og så på pladen 😀

Leave a Reply

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *