Hyldeblomstsaft
INGREDIENSER
- 15 stk. hyldeblomstskærme
- 4 dl vand
- 700 g sukker
- 0,5 stk. citron
- 20 g citronsyre (eller vinsyre)
- 1 tsk. atamon (til at skylle flasken med)
FREMGANGSMÅDE
- De skyllede og afdryppede hyldeblomst skærme lægges op i en gryde, der kan rumme ca. 2 liter.
- Citronen skæres i skiver. Citronskiver, vand, sukker og vinsyre koges kort op og hældes straks over skærmene.
- Lad hyldeblomster og lage trække under låg to dage i køleskab, hvorefter saften passeres gennem et vådt klæde lagt i en spidssigte.
- Hæld saften på en rengjort atamon skyllet flaske (1 l) og luk den til. Saften opbevares i køleskab og nydes, mens den er frisk. Det er muligt at fryse saften.
Spædes op i forholdet 1:5 med fx. danskvand.