Fra have til mave
Nogen har ønsket sig hyldeblomstsaft, så havens træer er blevet ribbet for udsprungne skærme og trækker nu i køleskabet inden det på onsdag er klar til at filtrere og hælde på flasker.
25-30 blomsterklaser, to økologiske citroner, to teskefulde citronsyre og et kg rørsukker overhældes med 1½-2 liter vand liter kogende vand. Og så på køl.
Det er pærenemt.
Jeg er ikke selv så vild med hyldeblomstsaft, men jeg laver det gerne til den, der ønsker sig det (:
5 Comments
Karin
Den bedste er den hjemmelavede, om det er nu af blomsten og til de lune sommeraftner eller om det er til efteråret af bærene, til de kolde vinteraftner med forkølelse og ondt i halsen.
Catarina
Hernede er vi vist lidt bagud, men måske sidst på ugen er de klar til at lave saft af. :d
Mette
I bor da ellers syd på 🙂
Susanne
Jeg er mere til saft af bærrene.
Jeg har gode erfaringer med at drikke det, når en forkølelse eller influenza banker på.
Mette
Det kan jeg også godt li’ – også varmt – men jeg har aldrig prøvet at lave det selv.