Smagen af barndom
Den sure, trevlede rabarber vækker et utal af sanselige barndomsminder.
Rabarbergrød hører til i top tre over yndlingsdesserter og med tanke på, hvor mange rabarber jeg har høstet de sidste par år, så kan det undre, hvorfor jeg ikke har kastet mig over grøden før nu. Jeg troede det var svært at lave… men der er jo faktisk ret enkelt.
Det eneste, der volder mig problemer er farven.
Så vidt min mor husker har hun altid brugt jævningpulver med farve i, men det har jeg ikke kunnet opdrive i Hals. Måske er det blevet forbudt. Hvem ved.
Så det er verdens blegeste rabarbergrød, der kommer ud af mine gryder men ikke desto mindre smager det så englene synger.
3 kg. er sat til kogning… jeg tænker, at jeg har rabarbergrød til et par dage (:
7 Comments
Margit
En naturlig måde at få mere farve er at blande de gamle rabarber med jordbærrabarber, når de tilberedes. Jordbærrabarber giver den flotteste røde farve ud af deres tynde fine stilke.
Kristina
Det er muligvis jævningspulver fra Dr. Oetker, som din mor har brugt. Det giver i hvert fald den fineste farve, i modsætning til mange andre. Min mormor plejer at købe det i Rema1000. Jeg har kun kunne trylle det frem i Irma, som vist kun findes på Sjælland. 🙂
MissMuffin
Rabarbergrød langt sammen med sprøde nøddemarengsbunde og vaniljeflødeskum giver en tosset god lagkage 🙂
Mette
Det lyder altså tosset godt 🙂
Susanne
Så kommer du lidt solbærsaft eller hyldebærsaft i, så får den en dejlig rød farve.
Jeg har gerne en flaske hjemmelavet hyldebærsaft stående, men den købte kan også gå an 🙂
Mette
Tak for tippet – er det sådan noget koncentreret saft du bruger?
Susanne
Jeps 🙂 Der skal kun en skvat i for at give den røde farve.
Mine rabarber er nemlig også den store tykke slags, der ikke giver så meget farve.