Grøntsagssuppe
Ingredienser:
2 rødløg
2 peberfrugter
3 gulerødder
3 tomater
1 dåse flåede, hakkede tomater
100 g champignons
¼ sellerihoved
¼ hvidkålshoved, spidskål eller grønkål
½ -1 l grønsagsbouillon
Ekstra jomfruolivenolie
Du kan tilsætte friskpresset hvidløg, chili, persille, oregano og timian efter smag og behag.
Hak løgene og svits dem i lidt ekstra jomfruolivenolie. Rengør de øvrige grønsager og skær dem i mindre stykker, hvorefter de tilsættes og svitser lidt med, når løgene er klare. Hak kålen fint og tilsæt. Rengør champignons og skær dem i skiver. Champignonskiverne svitser du på en tør pande, til de er gyldne, hvorefter de blandes i suppen sammen med flåede tomater, grønsagsbouillon og krydderier.
Suppen kan spises som den er eller blendes. Jeg drysser med stegt bacon som på en kartoffelssuppe.