Fra have til mave
Æbletræet bugner med frugt og det skal selvfølgelig udnyttes.
I dag har jeg prøvet at lave
Æblesirup
3 dl ufiltereret og gerne friskpresset æblemost
1 1/2 dl rørsukker
1/2 vaniljestang
Skrab kornene ud af vaniljestangen, og bland vaniljen med sukker. Kog det hele sammen i en gryde til konsistensen er sirupsagtig (det var det længe om og kogte ind til nærmest ingenting).
Efter sigende skulle det være lækkert til pandekager og æbleskiver, på morgengrøden eller på skyr.
Det tror jeg på.
Det næste kilo æbler skal bruges til en æblecrumble med kanel og kardemomme. Serveret med kold flødeskum. Men først til weekenden.
4 Comments
Vibeke
Og her var så svaret på, hvad den skulle bruges til:-) Det ser lækkert ud, og jeg er sikker på, at jeg kender nogle drenge der vil byde det velkommen som et sødt indslag på deres havregrød.
Line
Har du så mange, at vi må få en pose med hjem til Århus, når vi ses i weekenden? Det ville være skønt! 🙂
Mette
Det kan du tro – jeg plukker en posefuld 🙂
Line
Tak 🙂