Reminiscens fra sidste sommer
Jeg har lavet rabarbergrød af den sidste saft fra fryseren. Det dufter af sol og sommer og hjælper til at ignorerer det faktum, at der var knas i græsset til morgen.
De nye rabarber står på spring i haven og efter 3 somre her på matriklen og rabarber i enorme mængder har jeg erfaret, at man ikke dør af oxalsyreforgiftning. Heldigt nok.
Når væksten er på sit højeste kan jeg vel hive et par kilo om dagen, hvilket er langt flere end jeg selv kan konsumere eller finde aftagere til. Jeg overvejer en lille bod ude ved vejen. Om onsdagen, når der er marked i byen tror jeg sagtens, at jeg kunne tjene en lille skilling på dem.
Foreløbig er de blot ‘på vej’ og resten af sidste sommer står på køl.
Mormormad og rabarbergrød – det er overhovedet ikke ringe 🙂
2 Comments
Karin
Super lækkert. Smagen af forår, både som lidt lækkert til morgengrøden, på brødet, til hovedretten som det søde, og til desserten.
Der er ingen grænser for hvad rabarber kan bruges til i min verden.
Mette
Jeg elsker rabarber og har også adskillige opskrifter sommerens høst kan bruges i.
Men rabarbergrød med sukker og mælk er absolut en af favoritterne 🙂