Blinis med stenbiderrogn
Det ser ganske lækkert ud, når jeg selv skal sige det… jeg håber, at det også smager.
Stenbiderrogn
1 dl cremefraice
1/2 finthakket rødløg
1 dusk dild
Blinis:
2 dl mælk
1/4 pakke gær
100 g boghvedemel
50 g spelt eller hvedemel
1 æg
1/2 tsk. salt
Smør – til stegning
Lun mælken lidt og rør gæren ud i den lune mælk. Pisk boghvedemel, hvedemel, salt og æggeblommen i dejen. Lad den hæve med et rent viskestykke over i ca. 30 – 45 min. Derefter pisker du hviden stiv og vender den i dejen.
Varm smør på en god stor pande ved medium varme og kom små klatter dej på med en spiseske. Vend dem efter et minut eller to – eller bare når de er lækkert gyldne.
De færdige blinis anrettes med stenbiderrogn, lidt hakkede rødløg, en klat cremefraice og en lille dusk dild.
8 Comments
Catarina
Mums hvor ser de lækre ud. Det var het sikker en stor succes. 🙂
Mette
Rognen manglede salt og bunden skulle have været varm. Det blev der råder bod på i dag og det var meget meget bedre 🙂
Men jeg fik så konstateret, at man sagtens kan bage bundene dagen i forvejen og det var det eksperimentet gik ud på.
Karin Abildhauge
Velbekomme. En fantastisk lækkerbid her i foråret.
Mette
Det er rigtig lækkert og en smuk lille forret.
Per Teilmann
Blinis … det var et nyt ord 😉 men lækkert ser det ud 🙂
Mette
Det er russisk Per 🙂
A+K/Venterpaavin
Hvor sommerligt og lækkert!
– Anne
Mette
Rognen er et sikkert forårstegn i en havneby som Hals 🙂