Er det allerede søndag…
Den smukkeste sensommer weekend er ved at lakke mod enden.
Lørdag morgen have Poloen en date med Bent mekaniker. Der skulle skiftes til vinterhjul og så havde den også fået en underlig lyd, der skulle lokaliseres. Besøget og vurderingen fra ham betyder desværre et værkstedsbesøg og endnu en større uforudset udgift. Hjulene skal spores og justeres, håndbremsekablet skal skiftes og ‘lyden’ skyldes næsten helst sikkert et defekt leje i et af baghjulene.
ØV.
Bortset fra de dårlige nyheder på Polofronten har det været en forrygende dejlig weekend.
Hundene og jeg har været udendørs både lørdag og søndag i samtlige lyse timer både alene og i dejligt selskab.
Hundene har nydt havelivet, mens deres matte har knoklet med havearbejdet… der er plantet, luget, slået græs, sat forårsløg og ryddet op i haven. Ude ved postkassen står tre sække klar til morgenens storskrald med resterne fra tomat- og jordbærbedene, som nu er ryddet og klippet ned.
Jeg høstede 3.4 kg. røde tomater og lige så mange grønne inden planterne røg til storskrald. Min mor fik 1½ kg. til tomatsuppe og så beholdt jeg selv resten. Tænker at de i morgen skal forvandles til noget, der kan gemmes i fryseren. Jeg ved ikke helt om jeg gider sylte de grønne. Der skal en masse sukker i, som jeg ikke spiser – og jeg ved derfor ikke om det er besværet værd.
Flittigheden og energien rakte kun til udendørs sysler… inde har jeg ikke lavet en fløjtende fis.
Det må vente til en regnvejrsdag.
8 Comments
Anna
Man kan med fordel gemme de grønne tomater i f.eks. æggebakker i et mørkt skab (det er de fleste vel ;-)) så bliver tomaterne hurtigt røde og fine. Alternativt placere de grønne tomater sammen med æbler, så tvangsmodnes tomaterne.
Anna
Man kan med fordel gemme de grønne tomater i f.eks æggebakker i et mørkt skab, så bliver de hurtigt røde og fine.
Susanne
Sikke en flittiglise du har været 🙂
Grønne tomater skal man ikke spise for mange af, de er faktisk giftige.
Så alting med måde..!
Mette
Okay… det må jeg heller undersøge. Jeg gider ikke blive syg bare fordi jeg er ked af at smide noget spiseligt ud.
Pia C.
Man kan også sursylte grønne tomater 😀
http://www.arla.dk/Arla-Forum/Spoergsmaal-svar/Mad-og-opskrifter/Syltede-gronne-tomater/
Mette
Tak for link – det må jeg kigge på 🙂
Inge
Hvad med de grønne tomater – kan man ikke bare fryse dem og så bruge dem i en sammenkogt ret – altså de er jo stadig en grøntsag selvom de ikke er modne… Det er da et forsøg værd – vitaminerne er der jo til vinteren :-))
Mette
Jeg må blive dig svar skyldig – jeg har ikke en pind forstand på den slags 🙂