Fredagsmavefornøjelser
Jeg var bestemt ikke utilfreds da genboen i formiddag stod udenfor med en pose fine torskefileter;
Spiser du fisk..? De er fanget i nat på a haw.
.
Jo vist spiser jeg fisk. Visse fisk. Og heldigt nok… heriblandt torsk (:
Lidt af fileterne er i aften serveret på en bund af porre og champignon, drysset med salt, peber og rasp, toppet med smørklatter bagt i ovnen og serveret med persillekartofler.
Hov, jeg glemte, at der også er hældt lidt hvidvin ved.
Enkelt, nemt og særdeles velsmagende… og vel også sundt, trods smørklatterne!
Det undrer ikke, at det er svært at få en fiskeforreting til at gå i den her by. Trods beliggenheden ved hav og fjord. Mange af byens beboere er fritidsfiskere. De fanger mere end de selv kan spise og deler derfor ud af fangsten til venner og naboer.
Middagen blev toppet med ‘Hindbærkage med kokos-marengs‘ – i dette tilfælde dog med hjemmelavet rabarber/jordbær marmelade i stedet for hindbær.
Den var jeg ikke helt tilfreds med.
Altså smagen var fantastisk, men bunden var for blød. Måske bør man bage bunden alene i nogen tid inden man lægger fyldet på… er der nogen, der har erfaring med den slags? Så tager jeg gerne mod gode råd (:
6 Comments
Pernille
… Og så blev jeg lige sulten 🙂
Mette
🙂
Gitte
Ser rigtig godt ud, elsker fisk 😀
Mette
Jeg er bedst til torsk, skrubber/rødspætter eller makrel. Har desværre haft nogle kedelige ‘fiske’ oplevelser, som gør at jeg ikke kaster mig ud i hvad som helst.
Annemette
Mmmm ikke dårligt med sådanne genboer 🙂 Det ser lækkert ud og så bliver det da vist ikke mere frisk 🙂
Mette
Det er bare et helt i orden sted jeg er flyttet hen 🙂