Spaghetti Genovese
Til aften har vi fået Spaghetti Genovese efter opskrift i bogen “Funky hverdagsmad”.
- Lækker og nem mad uden kød.
- Tilberedningstiden er ca. den tid man bruger på at skrælle og koge kartoflerne.
- Man skal kunne lide basilikum pesto for den smag er ret dominerende.
- Jeg kunne ikke finde “pappardelle pasta”, så jeg brugte bare almindelig frisk pasta – og pasta er vel pasta uanset faconen!
- Poden har pakket en lille bøtte, hun vil have med i skole i morgen, for retten er også ret velsmagende, selv om den er kold.
- Og retten bliver ret hurtig kold… man bør nok følge opskriftens råd om at servere i varme tallerkener.
Alt i alt en god madoplevelse.
400 g kartofler
200 g grønne bønner
500 g pappardelle pasta
2 spsk pinjekerner
100 g god færdig pesto*
1 bdt basilikum
50 g friskhøvlet parmesan
salt
frisk kværnet peber
Skræl kartoflerne og kog dem møre i en stor gryde i letsaltet vand. Nip bønnerne og kog dem med de sidste 4-5 minutter, indtil de er møre. Hæld kartofler og bønner op i en sigte
Kog pastaen i rigelig, letsaltet vand efter pakkens anvisning.
Rist pinjekernerne på en varm pande, til de tager farve.
Vend pastaen med pesto, kartofler og bønner. Smag til med salt og peber.
Server retten i varme, dybe tallerkener med ristede pinjekerner, plukket basilikum og høvlet parmesan.
Vi fik groft brød til.
* Jeg har altid hjemmelavet pesto på køl efter min nieces opskrift… så ikke noget købe pesto her:
3 håndfulde basilikum
1-2 håndfulde persille
1 håndfuld pinjekerner
1 fed hvidløg
50 g parmesan
1 tsk citron
1,5 dl. rapsolie
½ dl olivenolie
lidt salt
Blend det hele sammen. Smag til.
4 Comments
Sister Bonde
Mums – lige mig – det må prøves.
Lisa
DEJLIGT med en opskrift på pesto. HAr simpelthen så længe gerne ville prøve at lave mit eget men er ikke kommet igang endnu. Ville lige høre dig om den du selv laver er god til at holde sig?
Tak for en FANTASTISK blog som er på mit top 3 over dem jeg SKAL tjekke hver dag.
Mette
Den holder sig fint – oven i købet har jeg prøvet at fryse halvdelen, også med succes.
Og så smager den vidunderligt 🙂
Marianne
Mmm det ser lækkert ud!